perjantai 22. marraskuuta 2013

Nastarenkaat kuuluvat myös fillareihin – valokeilassa Schwalbe Marathon Winter

[Teksti & kuvat: Pekka Stenlund/ Sportia-Pekka]

Talvi saapuu vähitellen ja tienpinnat liukastuvat entisestään. Työmatkapyöräilijöiden kannattaakin harkita siirtymistä nastarenkaisiin, ja laittaa nämä sekä eteen että taakse, jotta ajaminen on mahdollisimman turvallista.

Nastarenkaan valinnassa on tärkeää panostaa laatuun, koska kovasta materiaalista valmistettu halpa rengas ei kestä pakkasta yhtä hyvin kuin laaturengas, jonka käyttöikä on yleensä 4–5 vuotta. Hinnasta säästäessä tinkii myös ajomukavuudesta, sillä halvasta renkaasta puuttuu usein rullaavuus, jolloin polkeminen muuttuu raskaaksi.


Yksi laadukkaimmista nastarenkaista talviajoon on Schwalbe Marathon Winter. Euroopan arvostetuimpiin valmistajiin kuuluvan saksalaisen Schwalben pistosuojatussa renkaassa nastat (mallista riippuen 120-240 kpl) ovat keskiosan lisäksi siellä, missä pitoa tarvitaan eli reunalla. Tämä takaa pyörän hallittavuuden lumisilla ja jäisillä teillä niin tiukissa mutkissa kuin kovissa jarrutuksissa.

Nastojen sijoittelun ohella Marathon Winterissä on lisätty pitoa renkaan kuvioinnilla, mutta siten ettei ajomukavuus kärsi. Riittävän matala kuviointi säilyttää renkaan rullaavuuden, jolloin työmatkat taittuvat reippaasti polkien. Mukava turvallisuuslisä on renkaan sivulle sijoitettu heijastinnauha.

Mikäli haluat helposti nastarenkaat pyörääsi, kannattaa suunnata Sportia-Pekkaan. Sekä Lielahden että Kalevan myymälässä Schwalbe Marathon Winter -renkaat ostava saa kaupan päälle renkaiden asennuksen. Tarjolla on myös runsaasti eri tuumakokoja, joten rengasvaihtoehtoja on niin nuorten pyöriin, jopoihin, maastopyöriin kuin hybrideihin.


Uusien nastarenkaiden kanssa ei kuitenkaan pidä aloittaa välittömästi nopeusennätysten rikkomista, sillä sisäänajovaihe kestää n. 50 kilometriä. Näiden ensikilometrien aikana kun välttelee lukkojarrutuksia ja ruopimisia, ehtivät nastat asettua paikoilleen ja renkaat kestävät paremmin käyttöä.

Schwalbe Marathon Winter -renkaat voit ostaa Sportia-Pekan myymälöiden lisäksi verkkokaupastamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti