maanantai 2. joulukuuta 2013

Merinovilla pitää urheilijan ja ulkonaliikkujan lämpimänä

[Teksti & kuvat: Pekka Stenlund/ Sportia-Pekka]

Viime viikon työmatkajuoksun jälkipuinti oli tuttuun tapaan pyykkäämistä, sillä hikiset urheilutekstiilit on parasta pestä mahdollisimman nopeasti käytön jälkeen hajuhaittojen vähentämiseksi. Tämäkään ei tosin ajan kuluessa riitä. Kun lenkille lähtiessä pukee teknisen alusasun ja välikerroksen urheilupoolon, totuuden kuulee lapsen suusta: ”Isi haisee oudolta”.

Useamman teknisen aluskerraston vuosien saatossa hankkineelle onkin ilouutinen, että kyseisen ongelman voi ratkaista pysyvästi. Tutustuin vastikään Lielahden myymälässämme North Outdoorin urheilutekstiileihin, jotka on valmistettu 100%:sti merinovillasta eli Australiassa ja Uudessa-Seelannissa enimmäkseen kasvatettavien merinolampaiden villasta.


Villan kuidut ovat pidempiä ja ohuempia kuin suomalaisen lampaan villassa, joten merinovillasta voidaan valmistaa urheilukäyttöön sopivia ohuita ja keveitä kankaita. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa syy, miksi merinovillan käyttö urheilutekstiileissä on yleistynyt viime vuosien aikana. Luonnon älykuitu vastaa erinomaisesti arktisten olosuhteiden vaatimuksiin, minkä seurauksena North Outdoorin 100% merinovillatekstiilit tarjoavat lukuisia hyötyjä Suomen talvessa urheilevalle ja ulkoilevalle:

1. ohutkin kerros lämmittää tehokkaasti
2. villa siirtää tehokkaasti kosteutta iholta urheilukäytössä
3. villa tuntuu lämpimältä ja kuivalta myös kosteana
4. merinovillakuitu on erittäin pehmeä ja pitkä, jolloin se ei kutita ja tuntuu iholla miellyttävän pehmeältä
5. merinovilla on luonnostaan antibakteerinen, eikä kerää itseensä hajuja pidemmänkään käytön jälkeen
6. joustava neulos ja villan pehmeys takaavat käyttömukavuuden
7. merinovilla hengittää ja tasaa lämpötiloja tehokkaasti, mikä vähentää murroskeleillä alipukeutumisen riskiä

Merinovilla tuokin miellyttävyyttä sekä aktiiviseen urheiluun että kaikkeen ulkoiluun, koska se tuntuu iholla mukavalta ja kuivalta pitäen samalla kehon lämpimänä. Koko perhe voikin suojautua kylmältä pulkkamäessä tai laskettelurinteessä, kun tarjolla on kokoja niin miehille, naisille kuin lapsille.

Hajuhaittojen innoittamana palataan lopuksi vielä hoito-ohjeisiin. Vaikka tuulettaminen on paras ja helpoin hoito-ohje 100% merinovillatuotteelle, voi North Outdoorin urheilutekstiilejä silloin tällöin pestä.

Mikäli peset merinovillatekstiilejä, muista käyttää villapesuun soveltuvaa pesuainetta - äläkä käytä huuhteluainetta. Pesuohjelmaksi käy hienopesu-, villapesu- tai käsinpesuohjelma ja pesulämpötilan pitää olla matala (30–40 astetta). Linkoaminen tai kuivurin käyttö on kielletty, sillä merinovillasta valmistettu vaate kuivataan levitettynä lämpimässä ja hyvässä ilmanvaihdossa.

North Outdoorin 100% merinovillatekstiilit löydät myymälöidemme lisäksi verkkokaupastamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti